Johan Falk filmmedley

Datum: 2009-09-27 Tid: 16:13:04

Hade ställt klockan på 08.00 i morse för kl 10.00 skulle jag befinna mig på salongen för att bleka tänderna på Noomis mor och far. Men några minuter innan 08.00 så fick jag ett mess av Noomi att de hade ändrat sig, att de gärna villa göra ett tandläkarebesök först, så de vet att deras tänder är friska och ok att bleka. Och det kan jag ju förstå, så det får bli en annan gång.

Så då ställde jag om klockan, sömn är ju inget jag har varit bortskämd med senaste veckan så då passade jag på nu. Nästa gång jag vaknade och tittade på klockan var den 10.15 =) åh så välbehövligt!
Klev upp och käkade frulle och gjorde oss i ordning för att åka på en liten tur.

Började på Jysk där vi sett en snygg skänk i ett reklamblad, (vit, högblank), men det kändes så där att köpa möbler som kommer ifrån Jysk, ingen kvalité och allt känns keff. Så det blev inget köp.....vidare till City Gross för att hitta en bokningskalender åt mig, att ha på salongen, men hittade ingen bra där heller .
Då åkte vi till Ica Kvantum och storhandlade inför helgen och hela veckan.

På vägen hem svängde vi förbi Heron City och köpte med oss thaikäk hem. Såg att det var en massa poliser och polisbilar där, tänkte inte så mycket mer på det. Men när vi kom hem och slog på datorn så stog det att det hade varit ett värderån igen, på Willys, i samma byggnad som vi köpte thaimat ca 30 min innan vi kom dit.
Nu börjar det gå lite för långt tycker jag, 3 värderån på 1 vecka, nu verkar alla passa på.

När vi kom hem så käkade vi den goda thaimaten och sedan kröp vi ner under en filt i sängen och tittade på "Johan Falk GSI".

Lagade tacos till middag, åt framför tv´n och sedan kröp vi ner i sängen igen och tittade på nästa "Johan Falk - Vapenbröder".
Tänk vad Sverige är på polis/kriminal-serier. Jag älskar dem alla...Johan Falk filmerna är så grymma, riktigt bra. Längtar redan efter nästa 2 filmer som kommer den 7 okt.



Om filmen:
Efter ett fem år långt förordnande som polis på Europol i Haag flyttar Johan Falk tillbaka till sin hemstad Göteborg. Han har fått en tjänst på en framgångsrik liten specialenhet, GSI – Gruppen för Särskilda Insatser, som punktmarkerar den grova organiserade brottsligheten. Men hur kommer det sig att denna lilla specialstyrka uppnår sådana förvånansvärda resultat där andra enheter fullständigt misslyckas? Hur ser egentligen GSI:s relation till de kriminella ut? Och vad är det för hemliga kuvert som förvaras i kassaskåpet hos chefen för länskrim? Långsamt öppnas Johans ögon för en värld han inte trodde fanns.

Så tyckte jag:
Riktigt bra, spännande från början till slut. Jakob Eklund är så bra, även Joel Kinnaman är också en lysande skådis som vi kommer att få se mycket mera utav. I samma klass som Beck och Wallander, även om Jakob Eklund är väldigt lugn som person till skillnad mot för Persbrandt.

+++++



Om filmen:
Johan Falk är ute på ett rutinuppdrag med Göteborgspolisens specialenhet GSI. Tanken är att man med hjälp av en norsk undercoverpolis och en civil infiltratör i ett av Göteborgs tyngsta kriminella gäng, skall köpa loss sex stycken automatkarbiner och på så sätt få bort dem från gatan. Men plötsligt förändras allt när en ny okänd spelare blandar sig i leken och omedelbart vill ha loss inte bara dessa vapen utan ännu fler, inklusive pansarbrytande granater.

Så tyckte jag:
Inte lika bra som första filmen, men ändå väldigt spännande handling. En händelserik film, bra skådisar, men har dock lite svårt att ta Micke Tornving på allvar (som polis).
Nu vill jag se de resten av Johan Falk filmerna NU!

++++


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback