Johan Falk kväll

Datum: 2009-11-05 Tid: 15:30:07

Har sovit så skönt i natt breved min baby, tänk att efter den 15 jan så kommer vi få sova tillsammans för alltid. Längtar så efter det....nu är det inte lång tid kvar.
På förmiddagen så satt Magnus och pluggade medans jag låg på sängen och tittade på serier, ett avsnitt av "One tree Hill" och ett avsnitt av "Gossip Girl", underbara serier.
Efter lunch så började det att snöa här i Sthlm, 4 nov kom första snön, även om den inte lägger sig på backen.
Jag & Magnus gav oss ut i blå/snö-ovädret på 1 tim powerwalk....det var riktigt skönt att få lite frisk luft och känna att man gjort någon nytta idag.

Tittade på "Arga snickaren" efter att vi käkat middag, de var hemma hos någon i Hägersten och hjälpte till (och där bor ju vi). Fick då 30 min massage av min älskling. Som jag har längtat efter det, hoppas på mer imorgon. Resten av kvällen tillbringade vi i sängen och tittade på 2 st filmer, de senaste Johan falk filmerna.

Johan Falk - Operation Näktergal



Om filmen:
Göteborgspolisens grupp för särskilda insatser, GSI, har fått order att identifiera och gripa de som ligger bakom den allt växande importen av unga kvinnor från öst som prostituerar sig på Göteborgs gator. Johan Falk rekryterar Hanna, en ung polsk tjej som jobbar i baren på en tysklandsfärja, för att infiltrera toppskiktet hos de som ligger bakom verksamheten. Men Hanna går längre i sin uppgift än vad någon hade räknat med, och situationen dras till sin spets när Johan och hans kollegor hamnar längre in i den moraliska gråzonen än någonsin tidigare...

Så tyckte jag:
Inte den bästa av Johan Falk filmerna, men ändå helt ok. Den var ganska seg i handlingen, dåligt manus. Nästan ingen Joel Kinnaman =( och han behövs för att lyfta filmen.

+++

Johan Falk - De fredlösa



Om filmen:
När en kvinnlig åklagare som driver ett mål mot ett av landets farligaste MC-gäng utsätts för ett sprängattentat, växer mediakarusellen och polisen anklagas nu mer kritiskt än någonsin för att inte rå på den organiserade brottsligheten. Men polisen är mer aktiv än vad media kan ana. Polisledningen ger order till den enhet som har som sin enda uppgift att arbeta mot den tyngsta organiserade brottsligheten - Gruppen för Särskilda Insatser - att sätta in alla tillbuds stående medel. Men mardrömmen är ett faktum när det kommer fram att attentatet har sitt ursprung i just de metoder som polisledningen sanktionerat, och fler attentat är på gång...

Så tyckte jag:
En grym film, Joel Kinnaman är bäst. Han kommer att bli nya "Beck" el "Persbrandt" el liknande. Sveriges nya toppskådis.
Mycket händelserik och spännande film, ett bra avslut på serien. Men det bara måste komma fler filmer =) hoppas snart....vill se mer av G.S.I gruppen med Falk och själklart Joel Kinnamna.

+++++

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback