En älg

Datum: 2009-03-04 Tid: 10:44:55
Igår eftermiddag när jag & Magnus skulle ta en promenad in till stan så möttes vi utav något stort uutanför hans dörr, där stog det en ÄLG och käkade på några buskar. Hahahaha....har aldrig hänt mig förr, att få se en älg på så nära håll det måste ju bara hända här uppe i norra Norrland. Vad stor den va....försökte gå så nära som jag bara vågade för att få en så bra bild som möjligt, lägger upp den vid ett annat tillfälle. Jag har sett en älg!!!! Inte på zoo utan ute i naturen, coolt tycker jag.



När vi kom fram till stan efter 1 timmes promenad i kylan och blåsten så blev det kaffe och varm choklad på ett 50-tals inspirerat café.



Sen blev det lite shopping, Magnus skulle köpa nytt proteinpulver och där hade han sån tur att det var rea på en massa Better & Bodies kläder, så där fyndade han en mycket snygg orange t-shirt att träna i.
Och jag fick ett par svarta leggins från BikBok.



Magnus i sin nya tröja...mycket snygg, lite solbränna till så blir det ännu bättre ;)

Provade ett nytt recept igår marinerad kycklingfilé med mumsig sallad

1kg rödbetor
4 st kycklinfilér
1 dl sweetchili sås
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 påse babyspenat
flingsalt
1 pkt bacon
200g 10% fetaost
balsamvinäger

Gör så här:

Koka betorna med skal tills de är mjuka, spola då av dem med ljummet vatten och gnid sedan av skalet.
Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja, vitlök och olivoljan
Stek kycklingen
Blanda babyspenat, fetaost, bacon och rödbetor till en sallad, när kycklingen är klar lägger du även på den, och häller över lite balsamvinäger och flingsalt.
Klart för att äta...mmmmm så gott!

Chilikyckling med färska betor, bacon och getost



Såg filmen Marley and me igår, har ju tidigare läst boken. Och det är inte många gånger filmen är lika bra som boken, men så var det den här gången.

SF Bio: Marley och jag

Om filmen:

När Josh och Jennifers förhållande börjar bli allvarligt försöker Josh finta sig ur familjebildningen genom att ge Jennifer en hund. Om han bara visste vad som väntade honom. Marley är ingen vanlig hund. Han är en hund med en väldigt stark vilja och väldigt lite respekt för sina ägare. En del går så långt som att säga att han är ondskan hundifierad. Men genom åren kommer det att visa sig att detta vilddjur är lite av det kitt som håller familjen samman. Under den oborstade ytan klappar nämligen ett stort hjärta.

Så tyckte vi:

Vi hade båda väldigt svårt att hålla tillbaka både tårar och skratt under filmen. Så charmig och mysig. Det får en verkligen att tänka över sina beslut, tex om att skaffa sig en hund, vilket ansvar, vilket jobb. En romantisk och härlig komedi med underara Jennifer Aniston som skådis.

++++

  
Skicka en kärlekshälsning

Filmen har biopremiär i Sverige 27/3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback