Sotad make up

Datum: 2009-01-15 Tid: 12:52:43



Vet att det är många där ute som tycker att det är så snyggt med sotad make up, men de får aldrig till det själva. De tycker att det ser ut som en blåtira el som en tvättbjörn. Och många gånger så ber alla mina vänner mig om hjälp eftersom jag är sminkös. Så till alla er, här får ni lite tips hur man fixar sotade ögon själva, det är bara att öva så ska ni se att det bli bra till slut.

STEG 1: Applicera foundation el en primer på ögonlocket och sedan ett löst el kompakt transparent puder, så att ögonmakeupen får en bra och jämn grund.

STEG 2: Markera ögat med en svart kajal. Måla även innanför fransraden och inåt mot ögonvrån.

STEG 3: Applicera en ljusbeige/vit/creme-färgad skugga på hela ögonlocket. Använd pensel för en lätt effekt som inte ger så kompakt färgpigmentering.

STEG 4:
Applicera en den färg du vill ha på skuggan, tex brun, svart el grå med  en pensel på hela ögonlocket, även under ögat. Skugga inte över hela området på ögat utan låt den mörka skuggan ligga ytterst, som en ljusare ton.

STEG 5: Pensla på en highlighter av silverskimrande skugga på övre delen av ögonbenet, strax under ögonbrynet.

STEG 6: Böj fransarna med ögonfranstång, applicera rikligt med mascara. Fixera ögonbrynen genom att doppa en makeuppensel i lite hårgelé eller använd browfix.

STEG 7: Avsluta med lite solpuder på kindbenen, näsbenet, pannan och en härlig rougefärg längst fram på kinden, där det "lilla äpplet" syns när du ler och tona det ut mot kindbenet.
Snyygt till detta är ett beigt/ljusrosa läppglans...ljus ton på läpparna när du lägger fokus på ögonen.

Lycka till! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback