Modern träning

Datum: 2009-01-16 Tid: 14:41:51



Det går trender i allt - mode, frisyr, mat, design, och självklart även i träning. Om vi gör en kort tillbakablick så präglas 80-talet av bodybuilding. Under 90-talet var det fitness och nu på 2000 talet är det moderna träningsformer som gäller.

Zumba
I sann Let's Dance-anda kommer nu till hösten en het och rolig gruppträningsnyhet - Zumba.
Zumba är ett högintensivt aerobic-pass som bland annat kombinerar dansstilarna salsa, merengue, flamenco, tango och magdans till sköna latinorytmer. Varje pass är uppbyggt i intervaller och det finns även inslag av styrketräning för ben- och coremuskelaturen. Om det var ett tag sedan du snörade på dig danspjucken, så oroa dig inte - du behöver nämligen inte vara Anna Book för att klara av passen. Fokus i Zumba är rörelseglädje! Ingen bryr sig om du tar ett felsteg. Huvudsaken är att röra på sig till härlig musik och att få ha kul på gymmet.
www.zumba.com




Strip Aerobics

Om du inte får något hemma så kan du snart få det på gymmet. Strip Aerobics är en nyhet som tagit USA med storm. Denna något udda träningsform har fått ordentlig skjuts av Baywatch-stjärnan Carmen Electra som har lanserat en egen, sexig träningsvideo i Staterna.Passen i Sverige klart influerade av Carmens program, men tempot är högre. Det är skön musik och en hel del putande rumpor, djupa benböj och låga långsamma, förföriska rörelser nära golvet. Träningskläderna får du dock behålla på, såvida du inte vill ta dina färdigheter vidare från din träningsklubb till Club Privé. I Stockholm är det än så länge bara "Balance" på Kungsgatan som vågat sig på Strip Aerobics.
www.aerobicstriptease.com





För er som är sugn på att komma i form med hjälpa av Carmen Electras träningsvideos, så finns de att beställa på Cdon.com för endast 99:-/st
eller på www.aerobicstriptease.com

Och en som känns sådär...
Naken-Yoga
En klart tveksam trend i mina ögon - och likväl en trend som nog inte kommer få något fäste på denna sida Atlanten. Hot Nude Yoga, eller nakenyoga, är precis vad det låter som: ett yogapass där deltagarna inte har några kläder på sig. Det är en blandning av yogaformerna ashtanga-, vinyasa- och tantra. I USA har dessa grupp-pass såklart blivit mäkta populära. Träningsformen är där inne på sitt sjunde år och det finns även ett flertal olika instruktionsvideos att inhandla för alla dem som vill träna nakna i hemmet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback