Dags att rensa din sminkväska???

Datum: 2009-01-18 Tid: 20:37:00


 
Vet att många är lite dåliga och slarviga med dett...Skärpning!



Minst en gång varje år bör du noga gå igenom din necessär och kasta allt som blivit gammalt. Gamla produkter kan innehålla massor av bakterier som kan orsaka hudirritationer och oren hy.

Foundation
En foundation håller i max ett år. För att den inte ska bli dålig innan dess gäller det att skruva fast korken ordentligt samt att förvara den mörkt och relativt svalt. Skulle din foundation börja lukta annorlunda så bör du slänga den.

Puder
Ett puder håller upp till två år. För att hålla pudret fräsch bör du minst en gång i månaden tvätta den puff/borste som du använder vid applicering av pudret.

Rouge
Ett rouge håller upp till två år. För att hålla rouget fräscht bör du minst en gång i månaden tvätta din rougeborste.

Concealer
En concealer håller ca 8 månader. För att den inte ska bli dålig bör du se till att stänga korken ordentligt och förvara den mörkt och relativt svalt.

Mascara
En mascara samlar lätt bakterier och bör därför bytas ut var fjärde månad. Gamla mascaror kan ge ögoninfektioner och allergier. Låna aldrig ut din mascara till någon och låna ej mascara av någon annan - ögoninfektioner smittar väldigt lätt!

Läppglans
Ett läppglans håller i max 8 månader då det lätt samlar bakterier från läpparna.

Läppstift
Ett läppstift håller i max ett år. För att hålla stiftet fräscht kan du förvara det i kylen samt då och då torka av det med en bit papper så bakterierna försvinner


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback