Changeling

Datum: 2009-01-11 Tid: 01:23:09


"Changeling"

Clint Eastwood regisserar Angelina Jolie och John Malkovich i ett provoaktivt drama baserat på en verklig händelse. Changeling Christine Collins (Jolie) böner besvaras när hennes kidnappade son återbördas till henne. Men mitt i kaoset bland poliser och fotografer inser hon att det inte är hennes barn. I en desperat kamp mot en korrupt poliskår och en skeptisk allmänhet, försöker hon finna svaren, bara för att konfronteras med sanningen som kommer att förändra henne för alltid.

Los Angeles 1928 lördagsmorgon i en arbetarförort, säger Christine adjö till sin son Walter och åker till sitt jobb. När hon kommer hem upptäcker hon att han är försvunnen. En hemsk jakt tar sin början, och månader senare återvänder en pojken som påstår sig vara hennes son. bedövad av havet av poliser, reportrar och sina egna förvirrade känslor låter Christine pojken stanna över natten. Men i sitt hjärta vet hon att han inte är Walter.

När hon pressar myndigheterna att fortsätta leta inser hon att i förbudstidens Los Angeles, kan kvinnor som ifrågarsätter systemet inte tillåtas leva vidare för att berätta sin historia. Förtalad som sinnesförvirrad och olämplig mor, finner Christine en allierad i den politiske aktive pastorn Briegleb (Malkovich) som hjälper henne att bekämpa myndigheterna och tvingar dem att söka efter hennes försvunne son. Filmen som är baserad på en veklig händelse som skakade Kaliforniens rättsystem i dess grundvalar, berättar den chokerande historien om en mors kamp för att hitta sitt barn och om de krafter som kämpar för att tysta henne.





En av årets bästa filmer. Otroligt bra histora, men det som skrämmern en är att den är baserad på en verklig händelse och att något liknande har hänt. En film som verkligen får en att knyta nävarna och känna agression mot den högre makten, vad de kan göra osv. Man blir rent utav förbannad och irriterad när man se filmen, Angelina Jolie var grym som vanligt, den bästa! Sååå bra!
Ni som inte sett den, gå och se den annars missar ni årets film =)

+++++




Kommentarer
Postat av: therese

shit denna filmen måste jag bara se!

2009-01-11 | 20:31:53
Postat av: Linda

Om du måste =) den är bland det bästa jag har sett...se den!

2009-01-12 | 15:50:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback