LÖRDAG

Datum: 2009-02-08 Tid: 19:26:47
Då var det dags att jobba igen...Yippiiii!!! Älskar när det börjar komma igång igen, så nu har jag en del jobb på gång, känns mycket bra. Idag var det jobba för Damernas Värld igen. Ett fotojobb som vi skulle göra hemma hos personen som är med i intervjun, Eva Valder Brundin, fd ambassadör. Kanske inte världens roligaste att sminka, men en supermysig och trevlig kvinna. Hon blev då så nöjd så, kände sig så ung och snygg....Hihi! Hon bodde i en mycket snygg 2:a på 70kvm i Liljeholmen...vill också bo där, i en nybyggd lgh. Undrar vad de kostar och vad avgiften ligger på, det vågar jag inte ens tänka på ???? =(




Helena "världens tröttaste" hon klev upp när jag drog till jobbet och då var klockan, 10.40. Så när jag kom hem så var hon nästan klar....åkte in till Söder och kollade runt lite, gick Götgatan ner, blev en snabbtitt in på Gina Tricot och H&M...sedan började min mage kurra,dags att äta. Så då gick vi direkt till mitt favoställe på söder, nämligen Café Baresso...de har ju Sverige bästa Ceasarsallad...så bra!!! Det håller nog Helena med om....Mmmm!

MELODIFESTIVALEN 2009 DEL1

Då var det dags igen då...Yiiippiiii!!!
De börjar i Göteborg

Deltävling 1 Göteborg (7 feb)
Nina Söderquick - Tick tock
Jonathan Fagerlund - Welcome to my life
Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus
Scotts - Jag tror på oss
Emilia - You`re my world
Alcazar - Stay the night
Caroline af Ugglas - Snälla snälla
Marie Serneholt - Disconnect me



Alcazar & Emilia vidare till Globen



Vinnarna

Petra Mede skötte sig så där som programledare, några roliga skämt då och då. Roligt med alla klädbytena.



Nina Söderqvist från Bollnäs var ju grym med sin rock/poplåt...Eld och smällare, vilken show...Snygga kläder, vilken urringning ;) Nina rockar fett!!
Hur tänkte ni svenska folket? varför röstade ni inte på Nina?
Hon var ju helt klart bäst!





Alcazar...Alltid lika discofever!!! Härliga och färgglada kläder, snygg korregrafi...Gillar den rosa färgen =) wow!



Lycka till i Globen!!!

Efter Melodifestivalen så tittade vi på filmen "Maria Larsson - Eviga ögonblick".



+++

Om Maria Larssons eviga ögonblick:


Filmen handlar om den unga arbetarkvinnan Maria som under 1900-talets första år vinner en kamera på lotteri. Då är hon mor till en barnaskara som till sist ska komma att uppgå till sju barn, och gift med diversearbetaren Sigfrid Larsson, hårt arbetande familjeförsörjare, kvinnokarl och periodvis alkoholmissbrukare. Fotografen Sebastian Pedersen lär henne att fotografera och Maria börjar att se på världen och tillvaron med nya ögon. Grannar, krukväxter, barnen på gården, katten, allt kommer till liv i dessa bilder som ska vara i evighet medan allt annat förgår. Och med tiden berättar Marias bilder alltmer om det "nu" hon lever i - fattigdom och utveckling, vardagsglädje och krigsutbrott, ett helt samhälle i förvandling.

Så tyckte jag:

En vacker fotad film från tidigt 1900-tal, mycket bra skådespeleri, persbrant briljerar som alltid.
En historia om en stark kvinna och hennes relation till foto, en stor kull barn, och en mansgris till man. Tänk att det var många som hade det så i sina familjer på tidiga 1900-talet, kvinnan stog vid spisen, födde en massa barn medans mannen var ute och roade sig på krogen, drack öl, var med andra kvinnor och kom hem till sin fru och förväntade sig att hon skulle tjäna honom.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback