PrideParaden och TGI Friday´s

Datum: 2009-08-02 Tid: 00:29:05
Sov till 09.30....ville inte kliva upp, hade nämligen drömt mardrömmar hela natten, usch! Kände mig nästan lite sur när jag vaknade, men det var ingenting jämfört med min vän Helena som vaknade upp med PMS. Skönt att man inte har liknande problem.



PMS

Premenstruellt syndrom, PMS, är ett samlingsbegrepp för olika typer av fysiska och/eller psykiska besvär under förstadiet till menstruationen och som i vissa fall kan utgöra ett handikapp. PMS-besvären är mest uttalade 3 - 10 dagar före mens men många kvinnor kan även ha uttalade besvär vid ägglossning. Det är ofta de psykiska symptomen som dominerar vid PMS. Stämningsläget förändras i rikting mot nedstämdhet och kvinnan blir känslomässigt instabil. Det gäller allt mellan "att känna sig olycklig" (vara dysforisk) till verklig depression. Däremellan ligger tendens att bli irriterad, intolerant, orolig, grälsjuk och aggressiv. Vissa kvinnor kan även uppleva olika typer av smärta. Bland annat eftersom kroppen behåller mer vätska dagarna innan mens och orsakar allmän viktökning och svullen mage. Många kvinnor får även ömmande bröst, ryggont, migrän eller känner sig allmänt illamående.

Forskare tror idag att PMS kan bero på en överkänslighet i hjärnan för progesteron och dess nedbrytningsprodukter. Även syntetiska gestagener (som finns i vissa p-piller) omfattas av överkänsligheten. Graden av känslighet avgör graden av besvär.

 Många brukar må bra av att undvika stress, motionera regelbundet och äta sunt. Vätskedrivande mediciner hjälper ofta mot svullnad i kroppen. PMS med depressiva inslag hos kvinnor över 15 år kan behandlas med antidepressiva medel tex. SSRI eller tricykliska antidepressiva TCA i lägre doser.

Idag är det glitter och glamour min vän....För jag vill leva la dolce vita....bla bla
PrideParaden 2009 börjar kl 13.00 och vi stog vid Kungsträdgården och tittade på alla underbara och sköna människor.
Det var första gången för Helena som hon såg Prideparaden så det var ju roligt synd att det inte var lika lång och lika mycket spex som det var tex förra året och året innan det osv.

Här kommer det lite bilder från tåget i allfall =)

  
  

Mark Levengood och Jonas Gardell var också på plats
  

Vältränade Bobby från "Bobbys Hårstudio" på Drottninggatan, även Sibel från Idol och inredaren Lulu Carter var där
  
  
  
  
  

Min vän Ida är med på bilden längst till vänster, Ida har en svart klänning med rosa prickar =)
  

Sedan var det lunchdags, satte oss på "Piccolino" i Kungsträdgården och käkade en lättare lunch, Magnus åt en smörgås med mozarella och salami, Helena tog en ostsmörgås och jag åt en supergod fetaostsallad.

 

Strosade runt lite på stan, gick in i Gallerian och shoppade lite. Köpte ett kortfodral från "Tiger of Sweden" till Magnus på "Gate One" (en till försenad födelsedagspresent). Till mig själv blev det en svart topp med dragkedja och ett långt vitt linne med tryck.
Tyvärr så blev det inga superbilder, men det blir säkert flera när de sitter på =)

 

Avslutade kvällen på TGI Friday´s i Kungsträdgården, satt på deras mysiga uteservering och tittade på folk och åt och drack gott!



Min älskade baby



Den goda drycken och maten....jag drack en päroncider

 

Klockan 20.12 så var det dags för Helena att sätta sig på tåget upp till Norrland igen, hem till Arbrå.
Vi har verkligen haft en supertrevlig, rolig och mysig vecka/helg tillsammans....
Tack för det Helena =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback